Yüzde 80 Zam Müjdesi Resmen Açıklandı! Maaşlara Büyük Zam

Yüzde 80 Zam Müjdesi Resmen Açıklandı! Maaşlara Büyük Zam
Ağustos ayının girmesiyle beraber maaş zammı ile ilgili açıklamalar gelirken, vatandaşlar da duyuruları yakından takip ediyor.

Yüzde 34 oranında artan ve 11 bin 402 TL seviyesine yükselen asgari ücret, ağustos ayından itibari ile zamlı olarak milyonlarca çalışana verilecek. Memurlar zamlı maaşlarını temmuz ayında hesaplarına görürken, emekli maaşları da tahsis numarasının son rakamına göre hesaplara aktarıldı. 17-28 Temmuz tarihleri aralığında milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisine zamlı emekli maaşı ödemesi yapılırken, Emekli Sandığı emeklilerinin zam farkları da bugün verildi. Söz konusu maaş zamlarının netlik kazanması ve zamlı maaşların hesaplar yatması neticesinde, farklı kurumlardan çalışan personeller de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladılar. Bu çerçevede, sendikalar ile kurumlar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça ve maaş zammına dair anlaşmaya varıldıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Maaşlara Yüzde 80 Zam

Hizmet-İş Sendikası ile Çiğdemli Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile birlikte maaşlarda yüzde 80 oranında artışa gidildi. Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Şube Başkan Yardımcısı İsmail Ekici, Çiğdemli Belediye Başkanı Ahmet Sungur, İşyeri Sendika Temsilcisi Murat Açıkgöz ve sendika üyelerinin katıldığı toplu iş sözleşmesi imza töreninde, sosyal haklarda da yüzde 100 oranında artış sağlandı.

Temmuz 2023 Maaş Zamları

Çiğdemli Belediyesi yönetimi ile Hizmet-iş Sendikası Yozgat Şubesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi neticesinde maaşlarda yüzde 80, sosyal haklarda yüzde 100 oranında artış sağlanırken, farklı belediyelerde de toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Bu kapsamda, ilerleyen süreçte toplu iş sözleşmesi imzalanması ve maaş zammına dair anlaşmaya varılması halinde yeni duyurular yayınlanabilir. Belediye personellerinin maaş zamlarına dair güncel gelişmeler erişmek ve toplu iş sözleşmelerinin detaylarına ulaşmak isteyen kişiler, belediyelerin resmi internet sitelerini, sosyal medya hesaplarını ya da sendikaların duyurularını takip edebilirler.