Yüzde 75 Zam Yapıldı! En Düşük Maaş 16 Bin 800 TL Oldu

Yüzde 75 Zam Yapıldı! En Düşük Maaş 16 Bin 800 TL Oldu
Asgari ücret, emekli ve memur zammı geçtiğimiz süreçte belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye...

Asgari ücret, emekli ve memur zammı geçtiğimiz süreçte belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladılar. Bu çerçevede, belediye personellerinin maaşları için sendikalar ile belediyeler arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Yüzde 75 Zam

İzmit Belediyesi’nde örgütlü olan Genel-İş Sendikası ile İzmit Belediyesi ve BEKAŞ personellerinin maaş zammı için anlaşmaya varıldı. Yevmiye oranlarında yüzde 75 oranında artış sağlanırken, işçi maaşı da en düşük 16.800 TL oldu.

Maaş Zammı Açıklamaları Geliyor

Belediyeler ile sendikalar arasında personellerinin maaş zammının belirlenebilmek için görüşmeler devam ediyor. İlerleyen süreçte, belediyeler ile sendikalar arasında maaş zammı için toplu iş sözleşmesi imzalandıkça yeni duyurular gelebilir. Bu kapsamda, belediye personellerinin maaş zamlarına dair güncel gelişmelere, açıklamalara ve duyurulara ulaşmak isteyen kişilere, belediyelerin resmi internet sitelerini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.