Yüzde 68 Zam Yapıldı! İşçilere Bayram Ettirecek Maaş Zammı Açıklandı

Yüzde 68 Zam Yapıldı! İşçilere Bayram Ettirecek Maaş Zammı Açıklandı
Asgari ücret, emekli ve memur maaşları geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Milyonlarca emeklinin ve çalışanın maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından...

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Milyonlarca emeklinin ve çalışanın maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladılar. Bu kapsamda, belediye personellerinin maaş zammı için sendikalar ile belediyeler arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde maaş zammı için mutabakata varılması halinde kamuoyuna bilgi veriyorlar.

Maaşlara Yüzde 68 Zam

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ve Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş İzmir 1,2, 3 ve 9 No’lu Şubeler arasında imzalanan sözleşme işe İZELMAN’da örgütlü bulunan işçilerin taban ücretine yüzde 54, İZENERJİ personelinin taban ücretine ise yüzde 68 oranında artış sağlandı. Maaş zammına dair açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Bu memlekette alın teri döken, çalışan ama hakkını alamayan, arkasında DİSK -Genel İş olmayan yüz binler var. Onların yüzü gülmedikçe, bizim yüzümüz gülemez. Onlar alın terinin, emeğinin karşılığını almadıkça biz bayram yapamayız. Sizler, sizin gibi çalışıp da hakkını alamayanları kolunuza takmadıkça bu memlekette demokrasi, özgürlük, barış olamaz. Sizin göreviniz, örgütünüzü büyütmek, işçi sınıfının örgütlenmesine daha çok insanı katmak.” dedi.

Toplu İş Sözleşmesi 2023

Belediye yönetimleri ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. İlerleyen süreçte, maaş zammı ile ilgili yeni duyurular yayınlanabilir.