Yüzde 45 Zam Müjdesi Açıklandı! Maaş Zammı Belli Oldu

Yüzde 45 Zam Müjdesi Açıklandı! Maaş Zammı Belli Oldu
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) çalışan sürekli işçileri için toplu iş sözleşmesi imzalandı. Rektörler Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Prof. Dr. Hamza Al, Koop-İş Genel...

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) çalışan sürekli işçileri için toplu iş sözleşmesi imzalandı. Rektörler Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Prof. Dr. Hamza Al, Koop-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesi neticesinde, maaşlardaki artış da belli oldu.

Maaşlara Yüzde 45 Zam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda kamu işçilerinin maaşlarında yüzde 45 oranında artış sağlandığını duyurdu. ‘2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü’ çerçevesinde hazırlanan Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacak yeni sözleşmeye göre sürekli işçiler; ilk yılın ilk 6 ayı için yüzde 45, ikinci altı ayı için yüzde 15; ikinci yılın ilk 6 ayı için yüzde 10 ve ikinci 6 ayı için yüzde 10 zam alacaklar.

Toplu İş Sözleşmesi 2023

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) çalışan sürekli işçilerinin maaş zammı netlik kazanırken, üniversiteler ve belediyeler başta olmak üzere farklı kurumlar da toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyor. İlerleyen süreçte, maaş zammı için anlaşmaya varıldıkça yeni duyurular yayınlanabilir.