Yüzde 156 Zam Müjdesi! 2 Yıllık Toplu İş Sözleşmesini Belediye Açıkladı

Yüzde 156 Zam Müjdesi! 2 Yıllık Toplu İş Sözleşmesini Belediye Açıkladı
Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı önceki süreçte belli oldu. Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili açıklamaları yakından takip...

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı önceki süreçte belli oldu. Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili açıklamaları yakından takip etmeye başladılar. Bu kapsamda, belediye personellerinin maaş zammı ile ilgili sendikalar ile belediyeler arasında toplu iş sözleşmesi imzalanması durumunda kamuoyuna bilgi veriliyor.

Yüzde 156 Zam

Ferizli Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, HAK-İŞ'e bağlı Hizmet-İŞ Sendikası Sakarya Şubesi ile toplu iş sözleşmesi için anlaşma sağlandı. 2 yıl geçerli olacak olan toplu iş sözleşmesi kapsamında, toplu iş sözleşmesiyle çalışanların ücretlerine yüzde 156 oranında zam yapıldı. Ayrıca, çocuklu aileyi desteklemek amacıyla en az 5 çocuklu belediye personeline 500 TL ilave çocuk yardımı verilecek.

Maaş Zammı Açıklamaları Geliyor

Belediyeler, personellerin maaş zammı ile ilgili peş peşe açıklamalarda bulunuyorlar. Önümüzdeki süreçte, sendikalar ile mutabakat sağlanması halinde maaş zammı ile ilgili farklı belediyelerin de kamuoyuna bilgi vermesi bekleniyor.