Yüzde 123 Zam Yapılacaktı! İndirim Geleceği Gündem Oldu

Yüzde 123 Zam Yapılacaktı! İndirim Geleceği Gündem Oldu
Yeniden değerleme oranının açıklanmasının ardından 2023 yılının zamlarla geleceği belli olmuş ve bu durum vatandaş tarafından tepki ile karşılanmıştı.2023 yılında yeniden değerleme oranının yüzde 123 olmasının ardından...

Yeniden değerleme oranının açıklanmasının ardından 2023 yılının zamlarla geleceği belli olmuş ve bu durum vatandaş tarafından tepki ile karşılanmıştı.

2023 yılında yeniden değerleme oranının yüzde 123 olmasının ardından vergi, harç ve cezalar da bu oran da zamlanacak. Araç sürücüleri, trafik cezalarının yüzde 123 oranında yükselmesine büyük tepki gösterirken AK Parti, trafik cezalarının düşürülmesi için harekete geçti.

AK Parti Yeni Formüller Üzerinde Çalışıyor

Trafiğe indirim geliyor. Yeni senede yeniden değerleme oranının yüzde 123 olarak belirlenmesi sonrasında vergi, harç ve cezalar bu oranda yükselecek. Gelen tepkilerin ardından AK Parti, yeniden değerleme oranını aşağıya çekecek formüller üzerinde çalışmalar başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 123 olarak uygulanması beklenen zam oranı için indirim yetkisinin genişletilmesi gündeme taşındı.

Yeni senede ceza, harç ve vergilere yüzde 123 oranında zam yapılacağını duyan vatandaşlar kara kara düşünmeye başladı AK Parti trafik cezalarını indirgemek için yeniden değerleme oranını azaltmanın formülünü aramaya koyuldu.

Yüzde 123 Yükselişle Cezalar Ne Olacak?

Show Haber'de yer alan habere göre yüzde 123 yükseliş ile beraber kırmızı ışık ihlali 427 liradan 952 liraya, araba kullanırken cep telefonu kullanımı 427 liradan 952 liraya, emniyet kemeri takmamak 196 liradan 436 liraya, ruhsatsız araç kullanma 166 liradan 370 liraya yükselecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkisini kullanarak geçtiğimiz senelerde Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) indirmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın trafik cezalarında böyle bir yetkisi yer almıyor.

Gelecek düzenleme ile beraber bunun önünün açılması planlanıyor. Düzenlemenin yeni seneden önce çıkacağı tahmin ediliyor.