Yüzde 115 Zam! İşçilere Verilen Yemek Ücreti Artırıldı

Yüzde 115 Zam! İşçilere Verilen Yemek Ücreti Artırıldı
Yeni yıla 1.5 aylık bir süre kala, asgari ücretliler, memurlar ve emekliler maaş zamlarına ilişkin açıklamaları merakla bekliyorlar. Maaşlara yapılacak zam için heyecanlı bekleyiş ve değerlendirmeler devam ederken, çeşitli...

Yeni yıla 1.5 aylık bir süre kala, asgari ücretliler, memurlar ve emekliler maaş zamlarına ilişkin açıklamaları merakla bekliyorlar. Maaşlara yapılacak zam için heyecanlı bekleyiş ve değerlendirmeler devam ederken, çeşitli kurumlarda çalışan personellerin sosyal haklarına yönelik de artışlar sürüyor. Bu kapsamda gelen son açıklamaya göre, işçilere verilen yemek ücretinde yüzde 115 oranında artış yapıldı.

Yüzde 115 Zam!

Çalışanlara verilecek yemek ücretinde yüzde 115 artış kararı, Kuşadası Belediyesi'ne bağlı Personel A.Ş'de çalışan işçiler için alındı. Söz konusu karara göre, kasım ayından itibaren işçilere verilecek günlük yemek ücreti 55 TL olarak belirlendi.

Zam Haberleri Gelmeye Devam Ediyor

Toplu iş sözleşmesi ve diğer anlaşmalar neticesinde, çalışanların maaşlarına yapılacak zamlara dair haberler gelmeye devam ediyor. Asgari ücret, memur ve emekli maaşına gerçekleşecek zam için ise yıl sonuna kadar açıklanacak enflasyon verileri takip edilecek. 3 Ocak 2023'te duyurulacak aralık ayı enflasyonun ardından, milyonlarca kişinin maaşları için daha net bir tablo oluşacak.