Yüzde 105 Zam Müjdesi! Belediyede En Düşük Maaş 12.603 TL Oldu

Yüzde 105 Zam Müjdesi! Belediyede En Düşük Maaş 12.603 TL Oldu
Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın netlik kazanmasının ardından, belediye çalışanların maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda toplu iş sözleşmeleri...

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın netlik kazanmasının ardından, belediye çalışanların maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda toplu iş sözleşmeleri imzalandıkça, işçi maaşlarına ilişkin duyurular gelmeye devam ediyor.

En Düşük Maaş 12.603 TL Oldu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, işçi sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalandığını ve yüzde 105 zam yapılacağını duyurdu. Tanju Özcan, beden işçisinin en düşük 12.603 TL alacağını ve ortalama aylık net asgari ücretin ise 14.242 TL olduğunu belirtti. Özcan'ın paylaşımında ''Zam ile zamcık arasındaki farkı bilmem anlatabildim mi? Bolu Belediyesinde çalışan beden işçisi en düşük 12.603 asgari ücret, ortalama aylık net ücret 14 bin 242 oldu. İnşallah Türkiye’ye örnek olur.'' ifadeleri yer aldı.

Zam Açıklamaları Gelmeye Devam

Emekli, memur ve asgari ücret zammının açıklanmasının ardından, belediye işçilerinin maaşları ile ilgili sendikalar ile belediyeler arasında görüşmeler yapılıyor. Bu kapsamda, önümüzdeki süreçte farklı belediyelerden işçi maaşlarına dair açıklamalar gelebilir.