Yüz Binlerce Kişiye 1250 TL Temmuz Ayında Verildi! Banka Hesabınızı Kontrol Etmeyi Unutmayın

Yüz Binlerce Kişiye 1250 TL Temmuz Ayında Verildi! Banka Hesabınızı Kontrol Etmeyi Unutmayın
Temmuz ayında maaş zamları ile ilgili gelişmeler yakından takip edilirken, çeşitli ödemeler de merak ediliyor.

Toplumun farklı kesimleri, temmuz ayında bakanlıkların ve kurumların sağlayacağı ödemeleri ie ilgili araştırmalar yapıyorlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı haziran ayında asgari ücret zammını açıklamıştı. Memur ve emekli maaşları da önceki günlerde belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da destek ödemelerinde yaşanan artışalara dair bilgi vermesinin ardından, tüm gözler temmuz ayı ödemelerine çevrildi. Bu çerçevede, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun 1.250 TL’lik burs ve kredi ödemesini hangi tarihte üniversite öğrencilerinin hesaplarına aktaracağı araştırılıyor.

KYK Temmuz 2023 Ödemeleri

Temmuz ayında da önceki aylarda olduğu gibi TC kimlik numarasının son rakamına göre KYK burs ve kredi ödemeleri öğrencilerin hesaplarına aktarıldı. 1.250 TL’lik ödemeler TC kimlik numarasının son rakamına göre 10 Temmuz’a kadar hesaplara yatarken, söz konusu ödeme takvimi de şu şekilde:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Her ayın 6’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Her ayın 7’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Her ayın 8’i
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Her ayın 9’u
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Her ayın 10’u

2023/06/06/100-turk-lirasi.jpg

KYK Bursu Kaç TL?

Asgari ücretin yüzde 34’lük artış neticesinde 11 bin 402 TL olması, emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılması ve enflasyon farkına ek olarak 8 bin 77 TL seyyanen zammın tüm memurların maaşlarına eklenmesinin ardından, KYK burs ve kredi ödemelerine zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. KYK burs ve kredi ödemelerine aralık ayında zam yapılması bekleniyor. Bu çerçevede, temmuz ayında da banka hesaplarına 1.250 TL yatırıldı.

KYK Bursu Kredisi Yaz Tatilinde Verilir Mi?

KYK burs ve kredi ödemelerinin yaz tatilinde verilip verilmeyeceği de araştırılıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu, belirtilen şartları yerine getiren ve eğitime devam eden öğrencilere, yaz tatilinde de dahil olmak üzere 1.250 TL ödeme yapıyor.