Yüz Binlerce Kişinin Maaşına Zam Yapılacak! Görüşmeler Resmen Başladı

Yüz Binlerce Kişinin Maaşına Zam Yapılacak! Görüşmeler Resmen Başladı
Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam önceki haftalarda belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaşlarının netlik kazanmadı ile birlikte, 700 binden fazla kamu işçisinin maaşlarına ne kadar zam yapılacağı...

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam önceki haftalarda belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaşlarının netlik kazanmadı ile birlikte, 700 binden fazla kamu işçisinin maaşlarına ne kadar zam yapılacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda, 2023-2025 dönemi için yapılacak zammın belirleneceği görüşmeler başladı.

Kamu İşçisi Maaş Zammı

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 binden fazla işçinin maaş zammı için Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri bu hafta devam edecek. 20 Ocak tarihinde başlayan görüşmeler sonucunda çıkacak karar, pek çok kişi tarafından merakla bekleniyor.

Kamu İşçisi Maaş Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

Kamu işçilerinin maaşlarının belirlenmesi için bu hafta bir görüşme daha yapılacak. 25 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek görüşmeden sonra maaş zammının açıklanıp açıklanacağı henüz belli değil.

Türk İş Açıklama Yaptı

Kamu işçilerinin maaş zamlarına ilişkin Türk-İş'in sosyal medya hesabından paylaşım yapıldı. Konuya ilişkin yapılan paylaşımda ''Kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve protokolü görüşmeleri başladı'' ifadeleri yer aldı.