Yumurtaya Zam! Yumurta Fiyatlarındaki Artış Elleri Yakıyor

Yumurtaya Zam! Yumurta Fiyatlarındaki Artış Elleri Yakıyor
Vücut gelişimi açısından oldukça önemli bir temel protein kaynağı olan yumurta, son dönemlerde gelen yüksek zamlar nedeniyle herkesin günlük beslenmesinden çıkacak gibi duruyor.Tavuk gribi sebebi ile Afyonkarahisar ve Denizli'deki...

Vücut gelişimi açısından oldukça önemli bir temel protein kaynağı olan yumurta, son dönemlerde gelen yüksek zamlar nedeniyle herkesin günlük beslenmesinden çıkacak gibi duruyor.

Tavuk gribi sebebi ile Afyonkarahisar ve Denizli'deki tavuk çiftliklerinde toplam 6.5 milyon tavuğun telef edilmesi, et fiyatlarına olduğu gibi yumurta fiyatlarına da zam olarak yansıdı.

Tavuk çiftliklerindeki kuş gribi nedeni ile telef olan milyonlarca tavuk, yumurta fiyatlarında rekor zam yapılmasına yol açtı. Öte yandan yem fiyatlarındaki artış da, tavuk üreticilerinin maliyetlerini arttırarak, yumurta fiyatlarına yansıdı.

Bu durum, organik ve gezen tavuk yumurtalarına olan talebi arttırdı ve vatandaşlar için daha da pahalı hale geldi.

70 TL'den Aşağı Yumurta Yok!

Yumurta fiyatlarındaki zamlardan sonra, bir zamanlar herkesin günlük beslenmesinde yer alan ve temel protein kaynağı olan yumurtaya artık erişmek artık eskisi kadar kolay olmayacak.

Marketlerde satılan 30'lu yumurta kolilerinin fiyatı 70 TL'yi aşarken, organik ve gezen tavuk yumurtaları ise 75 TL ile 90 TL arasında alıcı buluyor. İndirimler dahi fiyatları 65 TL'nin altına düşürmüyor.