Yüksek Zam Bekleyenler Üzülecek! 2023 Asgari Ücret İçin Rakam Verildi

Yüksek Zam Bekleyenler Üzülecek! 2023 Asgari Ücret İçin Rakam Verildi
2022 yılının son günlerinin yaşandığı günümüzde 2023 asgari ücretin ne kadar olacağı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Asgari ücret 2023 zammına ilişkin rakam verildi.Koç Üniversitesi Üniversitesi Öğretim...

2022 yılının son günlerinin yaşandığı günümüzde 2023 asgari ücretin ne kadar olacağı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Asgari ücret 2023 zammına ilişkin rakam verildi.

Koç Üniversitesi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Yılmaz, Habertürk'e konuştu.

2023 Yılına İlişkin Asgari Ücret Rakamı

Hükümetin 'Sene sonunda vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz' ifadelerine dair aylık enflasyon beklentisinin yaklaşık yüzde 18 olduğunu ve sene sonu beklentisinin 67 civarı olduğunu belirtti. Bu rakamlara göre Prof. Dr. Kamil Yılmaz, 2023 asgari ücrete ilişkin rakam verdi.

Yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilirken 8-9 bin TL tahminleri havada uçuşurken, yapılan son tahmin asgari ücretli vatandaşları üzecek yönde.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu İçin Tarih Verildi

Asgari ücretle ilgili nihai kararı verecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7-8-9 Aralık'ta toplanacak. Kamil Yılmaz, 6 aylık enflasyon beklentisinin yaklaşık yüzde 18 olduğunu ve sene sonu beklentisinin 67 civarı olduğunu belirtti.

Yılmaz, bu rakamlara göre asgari ücretin yüzde 25'lik artışla 7 bin lira civarı bir rakam olabileceğini ifade etti.

"Asgari ücret 9 binlere gidemez" ifadelerine yer veren Yılmaz, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

Emekliler İçin Daha Fazla Verebilirler

"İhracatçı ciddi sıkıntıda, sanayi tarafında sıkıntı var; asgari ücreti oraya çıkardığın zaman orada tepki var. 7 bin 500'lerde yapabilse bile baktığınızda yüzde 25-30 arası bir artış var."

"Emeklilere daha fazla verebilir çünkü onu devlet kaynaklarından veriyorsunuz. Yüzde 30 da verseniz ilk 6 ayda bu eriyecek."