Yeni Düzenlemeye Gidildi! Yüzde 200 Zam, Yüzde 50 de İndirim Yapılacak

Yeni Düzenlemeye Gidildi! Yüzde 200 Zam, Yüzde 50 de İndirim Yapılacak
TÜİK, Ekim ayı enflasyon verileri ile birlikte yeniden değerleme oranının verilerini de açıkladı. Bu verilere göre yeni ceza, harç ve vergi zamları da belli olmuştu.Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK), ekim ayı enflasyon rakamlarından...

TÜİK, Ekim ayı enflasyon verileri ile birlikte yeniden değerleme oranının verilerini de açıkladı. Bu verilere göre yeni ceza, harç ve vergi zamları da belli olmuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK), ekim ayı enflasyon rakamlarından sonra yeniden değerleme oranını da açıkladı. Önceki sene yüzde 36.20 olan oran, bu sene yüzde 122.93’e yükseldi.

Yeniden Değerleme Oranına Göre Hesaplandı

2023 yılına ilişkin vergi, harç ve cezalar da netleşiyor. TÜİK’in açıkladığı Ekim ayı enflasyonu ile beraber yeniden değerleme oranı da belli oldu. Yeni bir karar alınmazsa vergi ve harçlara yüzde 122.93 artış yapılacak.

TÜİK, 2023 senesi vergi, harç ve cezalara uygulanmak üzere 2022’ye yönelik yeniden değerleme oranına esas olan veriyi açıkladı. Ekimde Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (YİÜFE) 12 aylık ortalamalara göre yüzde 122.93 oranında artış gösterdi.

2022 senesi için geçerli olan yeniden değerleme oranı ise yüzde 36,2’idi.

Trafik sigortasında sistem değişikliği oldu. Buna göre, fiyat kademelerine iki basamak daha eklendi. 'Çok iyi sürücüler'e yüzde 50 indirim yapılacak. 'Çok riskli sürücüler'e ise yüzde 200 zam yapılacak.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu bugünkü toplantısında trafik sigortasında yeni dönemi duyurdu.

Trafik sigortası poliçelerinde sistemin değişeceği dernek başkanı Mehmet Akif Eroğlu tarafından açıklandı. Eroğlu,  toplantıda konuşma yaptı.

Trafik Sigortasına İlişkin 9 Kategori Bulunacak

Trafik sigortası indirimleri veya zamları 7 kategoride belirleniyor. Bu kategorilere 2 tane daha eklenecek. En alt basamakta "çok riskli sürücüler" bulunacak ve poliçelerine yüzde 200 zam uygulanacak.

En üstteki "çok iyi sürücüler" basamağı ise kaza yapmayan sürücüler için açılacak. Bu sürücülerin poliçelerinde ise yüzde 50 indirim yapılacak.