Yastık Altında Altını Olanlar Mutlu! Gram Altın Zirveyi Gördü

Yastık Altında Altını Olanlar Mutlu! Gram Altın Zirveyi Gördü
Dünya genelinde yaşanan gelişmeler, ons altın fiyatını etkilemeye devam ediyor. Küresel enflasyon artışı ile birlikte pek çok ülkede merkez bankalarının faiz artırım sürecine girmesi ve ABD'nin de enflasyonun artışına paralel...

Dünya genelinde yaşanan gelişmeler, ons altın fiyatını etkilemeye devam ediyor. Küresel enflasyon artışı ile birlikte pek çok ülkede merkez bankalarının faiz artırım sürecine girmesi ve ABD'nin de enflasyonun artışına paralel olarak benzer adımlar atması sonrası, altın piyasası da bu durumdan etkilenmişti. Bu nedenle, altın varlığı bulunan kişiler, Amerika Birleşik Devletleri'nden gelecek enflasyon verileri açıklamalarını merak ederken, veriler beklentilerin altında kaldı. Enflasyon verileri sonrası altın fiyatları da yükselişe geçti.

Gram Altın Yılın En Yüksek Seviyesinde

Enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesi sonrası, ABD'nin faiz artırım döngüsünde yavaşlamaya gideceği yönünde beklentiler oluşmaya başladı. Enflasyon verileri ve küresel gelişmeler ışığında, ons altın da yükselişe geçti. Ons altının 1.700 dolar sınırını da aşması üzerine, ülkemize de gram altın fiyatları zirveyi gördü. 1.054 TL seviyesine ulaşan gram altın, 2022 yılının zirvesine ulaştı.

Küresel Gelişmeler Yakından Takip Edilecek

Altın fiyatları için ons altının trendi ve ülkemizdeki döviz kurlarının seyri büyük önem taşıyor. Bu nedenle, önümüzdeki süreçte küresel piyasalarda yaşanacak gelişmeler altın yatırımcısı tarafından yakından takip edilecek.