Volkswagen'den Kötü Haber: Sıkıntı Sürüyor

Volkswagen'den Kötü Haber: Sıkıntı Sürüyor
Alman otomotiv devi Volkswagen Grubu'nun Volkswagen markalı otomobil teslimatları önceki sene çip tedarikinde meydana gelen sıkıntıların sürmesinin etkisiyle yüzde 6,8 düşerek 4,56 milyona indi.Porsche, Skoda, Seat, Bugatti ve Audi...

Alman otomotiv devi Volkswagen Grubu'nun Volkswagen markalı otomobil teslimatları önceki sene çip tedarikinde meydana gelen sıkıntıların sürmesinin etkisiyle yüzde 6,8 düşerek 4,56 milyona indi.

Porsche, Skoda, Seat, Bugatti ve Audi markalarını bünyesinde barındıran Volkswagen Grubu, Volkswagen markasına dair 2022 otomobil araç teslimat rakamlarını açıkladı.

Açıklanan rakamlara göre; Volkswagen markasının araç teslimatları, 2022 yılında bir önceki seneye göre yüzde 6,8 azaldı ve 4,56 milyona geriledi.

Elektrikli Araç Teslimatları Dikkat Çekti

Alman üreticinin bataryalı elektrikli araç satışları ise önceki sene yüzde 23,6 artarak 330 bin bine çıktı. Wolfsburg merkezli şirketin en büyük satış pazarı olan Çin'deki bataryalı elektrikli araç teslimatlarının yüzde 102,9 yükselmesi dikkati çekti.

Volkswagen, tedarik zincirindeki sebebi ile üretim ve satışlarda 2023'te dalgalanmaların sürmesini, durumun sene boyunca kademeli olarak istikrar kazanmasını beklediğini de ifade etti.