Vatandaşın Cebini Yakıyor! Kilosu 540 TL’den Satışa Sunuluyor

Vatandaşın Cebini Yakıyor! Kilosu 540 TL’den Satışa Sunuluyor
Hemen her şeye zam geldiği gibi ıhlamur fiyatlarına da zam geldi. 2021 yılına göre 2022 yılında pek çok ürünün fiyatı resmen yüzde 100 arttı. Fiyatı artan bir ürün de ıhlamur oldu. Geçen yıl 200 TL’den satılan çiçek...

Hemen her şeye zam geldiği gibi ıhlamur fiyatlarına da zam geldi. 2021 yılına göre 2022 yılında pek çok ürünün fiyatı resmen yüzde 100 arttı. Fiyatı artan bir ürün de ıhlamur oldu. Geçen yıl 200 TL’den satılan çiçek ıhlamurun kilosu bu yıl 540 TL’den satışa sunulmaktadır.

Kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan ıhlamur, fiyatıyla cep yakmaya devam ediyor. Her ne kadar satıcılar fiyat artışının piyasaya mal vermesinden kaynaklandığını söylerken ayrıca geçen yıla göre yüzde 100 zam geldiğini söylediler.

Kilosu 400 TL!

Ihlamur tedarikçilerinin satarken yüksek fiyata sattıklarını belirten aktar Semih Doğanay tarafından açıklama yapıldı. Semih Doğanay tarafından:

“Ihlamur yeterli miktarda var. İnsanlar yeni yeni satmaya getiriyor. Fiyatı geçen seneye göre oldukça arttı. Ihlamur getiren köylü, fiyatı artırdı. Ihlamur ağaçlarının birçoğu kesilmiş. Fiyatların artmasında onun da etkisi var. İnsanlar yine 100’er gram alabiliyorlar. Geçen yıl çiçek ıhlamurun kilosunu 200 TL’den satıyorduk. Bu sene ise 400 TL’den satıyoruz. Ihlamuru geçen yıl 100 gramlık paketlerde 20 TL’ye satarken şimdi ise aynı paketi 40 TL’ye satıyoruz. Bol çiçekli olmayan ıhlamurun fiyatı ise daha ucuz. İnsanlar soğuk havaların etkisini göstermesiyle ıhlamura ilgi göstermeye başladı. Ihlamurun yanı sıra zerdeçal, zencefil, tarçın, hibisküs, adaçayı gibi ürünler de satılıyor. Onların fiyatı da 100 gramlık paketler halinde 20 TL ile 50 TL arasında değişiyor” dedi.

Fiyatlar Samsun’da böyleyken İstanbul’da bazı marketlerde daha pahalı olmaktadır. İstanbul’da bazı marketlerde çiçek ıhlamurun kilosu yüzde 35 zamlı olarak yani 540 TL’den satışa sunulmaktadır. Fiyatların bu denli pahalı olmasının tek sebebi ise piyasanın giderek yükselmesidir.