Vatandaşa Kötü Haber! Özgür Demirtaş'tan Korkutan Açıklama

Vatandaşa Kötü Haber! Özgür Demirtaş'tan Korkutan Açıklama
Ekonomi yorumları ve sosyal medya paylaşımları ile adından sık sık bahsettiren Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yine vatandaşı ilgilendiren kötü haberi açıkladı.Prof. Dr. Özgür Demirtaş sosyal medya hesabı üzerinden...

Ekonomi yorumları ve sosyal medya paylaşımları ile adından sık sık bahsettiren Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yine vatandaşı ilgilendiren kötü haberi açıkladı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş sosyal medya hesabı üzerinden 'alım gücüne ilişkin' söylemlerde bulundu.

Özgür Demirtaş, yüksek enflasyon için beklenen acı tabloyu duyurdu. “Enflasyon problemi çözülmedi” ifadelerini kullanan Demirtaş, alım gücünün daha da düşeceğini ifade etti.

Hayal Kırıklığı Yaratan Açıklama

Yüksek enflasyon karşısında milyonlarca vatandaşın aldığı maaşlar çoktan eridi. Milyonlarca asgari ücretli, memur ve emekli 2023 yılı için maaşlarına yapılacak zammı beklerken Özgür Demirtaş'tan gelen haber hayal kırıklığına uğrattı. Birçok kişi, asgari ücrete ve maaşlara yapılan zamların pek çok sektöre fiyat artışı şeklinde yansıyacağından dolayı endişeli gözlerle gelecek zamları bekliyor. Demirtaş'ın yaptığı açıklama, enflasyon oranlarına göre hesaplanan maaşların alım gücü karşısında yetersiz kalacağını düşündürdü.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ‘alım gücünün bir süre daha düşeceğini’ belirtti.

'Keşke Haksız Çıksam'

Alım gücü ve yüksek enflasyona ilişkin değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Demirtaş, “Enflasyon problemi çözülmedi. Hafif düşecek rakamlar bizleri kandırmasın. Daha yeni krediler basılacak. Alım gücümüz düşmeye devam edecek maalesef. Keşke haksız çıksam. Keşke alım gücümüz yükselse. Ama Alım gücü düşüşümüzün bir süre daha devam edeceğini düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

'Asgari Ücret Yine Ciddi Artacak'

Demirtaş, asgari ücrete ilişkin değerlendirmesinde de "Daha önce 3 kez Asgari Ücretin artacağını ama Alım gücünün üç ay içinde ERİYECEĞİNİ yazdım. Çok insan bana karşı çıktı. Ne olduğunu hep beraber yaşadık gördük. Asgari ücret yine ciddi artacak. Ama kısa sürede Mal fiyatlarındaki artışla eriyip gidecek. Yine izleyelim, görelim." sözlerini kullandı.

İşte Özgür Demirtaş'ın O Paylaşımları: