Vatandaşa Kötü Haber! Doğal Gaz Faturasındaki 1 Senelik Dudak Uçuklatan Fark Hesaplandı

Vatandaşa Kötü Haber! Doğal Gaz Faturasındaki 1 Senelik Dudak Uçuklatan Fark Hesaplandı
Bahar ve yaz aylarında doğal gaza yapılan zamların etkisi faturalarda yeni ortaya çıkacak. Havalar soğumaya başlayınca kombileri çalıştıran vatandaşlar, kara kara gelecek faturayı bekliyor. Peki yapılan zamlar sonrası doğal...

Bahar ve yaz aylarında doğal gaza yapılan zamların etkisi faturalarda yeni ortaya çıkacak. Havalar soğumaya başlayınca kombileri çalıştıran vatandaşlar, kara kara gelecek faturayı bekliyor. Peki yapılan zamlar sonrası doğal gaz faturaları ne kadar artacak? İşte detaylar...

Doğal gaza önceki yıl gelen zamlar sonrası fiyatlar artış, vatandaşlarda yüksek doğal gaz faturaları için tasarruf yöntemlerini araştırmaya başlamıştı.

Yapılan Zamlar Dikkat Çekmemişti

Bahar ve yaş aylarından kombiler kapalı olduğu için doğal gaz tüketimi düşmüş, yapılan zamlarda haliyle faturalara fazla yansımamıştı. Havaların soğuması ile beraber kombiler yanmaya başlayınca doğal gaz faturalarını tekrardan gündemin en önemli konularından biri haline geldi.

Yaz aylarında da zamlanan doğal gazda, kullanımının az olmasından dolayı zamların yansıması dikkat çekmemişti.

Aynı Tüketim Oranıyla Bir Yıllık Fark Hesaplandı

encazipcom isimli karşılaştırma sitesinde, önceki yıldakiyle aynı tüketimi yapan bir evde, gelen zamlar ile bu yıl ne kadar fatura ödeneceğini hesap edildi.

Peki önceki sene bin lira ödenen doğalgaz faturası bu yıl kaç TL gelecek? İşte yanıtı...

Doğal gaz metreküp fiyatı meskenler için 2021 Ocak'ta 1 lira 96 kuruş iken 2022 Ocak'ta 3 lira 4 kuruşa yükseldi. Tarife 2022 Ekim'de ise 6 lira 18 kuruş olarak güncellendi.

Önceki Ocak'tan Ekim ayına kadar doğalgaza yüzde 103 zam yapıldı.

Bu senenin Ocak ayında aylık 1.000 TL doğalgaz faturası ödeyen bir aile, bu ay aynı kullanımla 2032 TL fatura ödeyecek.