Vatandaşa Kötü Haber! Bir İlde Daha Ekmeğe Zam Yapıldı

Vatandaşa Kötü Haber! Bir İlde Daha Ekmeğe Zam Yapıldı
Her yeni güne zam haberi ile başlayan vatandaş, günü zam haberi ile bitirmeye devam ediyor. Bir zam haberi daha geldi. Bir ilde ekmeğe zam geldiği duyuruldu. Küresel ekonomik kriz, döviz kurlarındaki oynaklık ve  yükselen enflasyon...

Her yeni güne zam haberi ile başlayan vatandaş, günü zam haberi ile bitirmeye devam ediyor. Bir zam haberi daha geldi. Bir ilde ekmeğe zam geldiği duyuruldu. Küresel ekonomik kriz, döviz kurlarındaki oynaklık ve  yükselen enflasyon ile maliyetler nedeniyle zamların ardı arkası kesilmiyor. Vatandaşlar durumun nereye kadar gideceğini merak ederken gelen zamlar karşısında ne yapacağını da şaşırıyor.

Temel gıdadan giyime, enerjiden eğitim giderlerine pek çok kalemde her gün yeni zamlar yapılıyor. Gelen zamlardan etkilenen vatandaşı en çok temel gıda ürünlerinden ekmeğe gelen zam etkiliyor. Geçim sıkıntısı  yaşayan vatandaşlar bu durumdan çok fazla etkileniyor. Yeni zam haberi Balıkesirliler için geldi.

Girdi Maliyetleri Zam Yapmayı Zorunlu Kıldı

Balıkesir’de ekmek üreticileri, yükselen girdi maliyetlerinden sonra zam kararı aldığını açıkladı. 200 gramlık ekmek bundan böyle 5 liradan satışa sunuluyor.

Böylece Balıkesir de, ekmeğe zam yapılan şehirlerden birisi oldu.

Ekmeğe Dördüncü Kez Zam Yapıldı

2022 Ocak'ta 210 gramı 2 TL'den satışa sunulan ekmekte kasım itibarıyla dördüncü defa fiyat güncellemesine gidildi. Balıkesir’deki fırın işletmecileri, en son haziran ayında ekmeğin fiyatını 3 TL'den 4 TL'ye çıkarmıştı. Ocak'ta fiyatı 1,5 TL'den 2 TL'ye yükselen ekmeğin Mart'ta 210 gramı 3 TL'ye satılmaya başlanmış, 15 Haziran 2022 tarihinde de 210 gramdan 200 grama düşürülerek fiyatı 4 TL olarak güncellenmişti.

Balıkesir Fırıncılar Unlu Mamuller İmalatçıları Esnaf Odası, 14 Kasım 2022 tarihi itibarıyla 200 gramlık ekmeğin 5 liradan satılmasını kararlaştırdı. Fiyat güncellemesinde yükselen girdi maliyetlerinin etkili olduğunun altı çizildi.