Ünlü Turizm Firmasının Sahibine Ulaşılamıyor! Çok Sayıda Vatandaş Mağdur Oldu

Ünlü Turizm Firmasının Sahibine Ulaşılamıyor! Çok Sayıda Vatandaş Mağdur Oldu
VIP transfer, uçak bileti, tur ve konaklama hizmetleri sunan turizm şirketi konkordato ilan etti.Konaklama, tur, online uçak bileti hizmeti veren ve VIP platformu Shallwego'nun da bünyesinde yer aldığı ACY Şirketler Grubu'nun ACY Turizm,...

VIP transfer, uçak bileti, tur ve konaklama hizmetleri sunan turizm şirketi konkordato ilan etti.

Konaklama, tur, online uçak bileti hizmeti veren ve VIP platformu Shallwego'nun da bünyesinde yer aldığı ACY Şirketler Grubu'nun ACY Turizm, ACY Filo ve ACY Global şirketleri için konkordato ilan ettiği duyuruldu.

Turizm Güncel'de yer alan habere göre, şirketin tüm çalışanlarının paraları ödenmeden işten çıkarıldığı ifade edilirken iflas bayrağı çeken şirketin 40 civarında çalışanının mağdur olduğu belirtildi. Öte yandan, çalışanlar maaşlarını ve kıdem tazminatlarını  da alamadı bunun yanında tedarikçilerin borçlarının da ödenemediği kaydedildi.

Şirketin Sahibi de CEO'su da Ortalıkta Yok

Shallwego ofisinin kapalı olduğunu ifade eden şirket çalışanları, şirketin sahibi Ahmet Cemil Yıldırım ve şirket CEO'su Burcu Eslek’e ulaşamadıklarını söylediler.

Shallwego’nun kurucusu ve aynı zamanda Denizli ve Adana'da otelleri bulunan Ahmet Cemil Yıldırım önceki Eylül'de İstanbul Yenibosna’da yer alan 230 odalı Adela Oteli satın almıştı. Şirketin yaptığı açıklamada otelin yenileneceği ve 3 ay sonra yeniden hizmete geçeceği belirtilmişti.

Birçok Vatandaş Şirkete Ulaşamadığını Yazdı

Ünlü turizm şirketini iflasa götüren sürecin otelin satın alınması ile başladığı iddia edilirken şikayetvar.com adlı sitede çok sayıda vatandaşın tur satın aldıkları Shallwego'ya ulaşamadıkları yönünde mesajlar bıraktığı da ortaya çıktı.

Öte yandan, Shallwego'nun internet sitesi kapalı olurken, ACY Turizm'in internet sitesinin hala aktif halde çalıştığı görüldü. Bununla birlikte şirketin iletişim numaralarından da hiçbir şekilde ulaşım sağlanamıyor.