Üniversite Öğrencilerine Eğitim Yardımı Verilecek! Başvurular Devam Ediyor

Üniversite Öğrencilerine Eğitim Yardımı Verilecek! Başvurular Devam Ediyor
Üniversitelerde yeni akademik dönem öncesinde öğrencilere verilecek eğitim desteklerine ilişkin farklı illerdeki belediyelerden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Milyonlarca ilkokul, ortaokul, lise öğrencisinin 11 Eylül pazartesi günü itibariyle yeni eğitim öğretim dönemine başlamasının ardından, üniversite öğrencileri bekleyişe başladılar. Üniversitelerin açıklamasına kısa bir süre kala, üniversite öğrencileri burs ve kredilere dair araştırmalar yapıyorlar. KYK burs ve kredilerinin yanı sıra, belediyelerin hayata geçirdiği eğitim desteği projeleri de yakından takip ediliyor. Bu çerçevede, belediyelerin resmi internet siteleri üzerinden eğitim yardımı başvurularının detaylarına dair açıklamalar yapılıyor.

2023-2024 Dönemi Eğitim Yardımı

2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrencilere destek olabilmek için 18 Eylül tarihinde başlayan de 29 Eylül'e kadar devam edecek burs başvuruları ile ilgili İnegöl belediyesi'nin resmi internet sitesinden açıklama yapıldı. Söz konusu burs başvurusunu şartları şu şekilde:

- Yakınlar sekmesinde aynı hanede kalan (anne, baba, dede, nine, amca, kuzen) tüm kişilerin kimlik bilgileri yazılmalıdır.

- Yüksek öğretim kurumlarından birinde örgün lisans ve ön lisans eğitimi veren bir programa kayıt yaptırmış olmak.

- Öğrencinin ailesinin İnegöl sınırları içerisinde ikamet ediyor olması,

- Öğrencinin kendisi veya ailesi öğrencinin eğitim giderlerini karşılayamayacak durumda bulunması.

- Herhangi bir firma veya kuruluşta tam zamanlı çalışmamak,

- Herhangi bir suçtan dolayı mahkûmiyet almamış olmak veya hakkında açılmış adli, idari soruşturma yahut disiplin soruşturması bulunmamak,

- Sınıf veya dönem tekrarı yapan öğrencilerin eğitim yardımı kesileceğinden, öğrenciler her yıl sınıf geçtiklerine dair öğrenci belgesi göndermek ve bilgi güncellemek zorundadır.

- Belgesi olmayan değerlendirme kriterleri en düşük puan esas alınarak değerlendirilmektedir.

- Evrakların içine gereksiz belge veya birden fazla suret koyulmamalıdır. İncelemeyi uzatarak gereksiz zaman kaybına sebebiyet vermektedir.

- Evrak gönderme aşamasında eksik ve hatalı evrak olması halinde ön hak sahibine dönüş yapılmayacaktır. Evrak tamamlatma uygulamamız bulunmamaktadır.

- Eğitim Yardımı 2023-2024 döneminde hak sahibi bir öğrenciye 2 taksit ödeme yapılacaktır.