Uludağ Yılbaşında Dolup Taşacak! Yılbaşını Uludağ'da Geçirmenin Bedeli Belli Oldu

Uludağ Yılbaşında Dolup Taşacak! Yılbaşını Uludağ'da Geçirmenin Bedeli Belli Oldu
Artan maliyetler ve talepler doğrultusunda 500 lira ile 4 bin lira arasında değişen günlük konaklama bedelinin yer aldığı Uludağ'da yılbaşı rezervasyonlarının da yüzde 80'e eriştiği ifade edildi.Kış turizminin önemli adreslerinden...

Artan maliyetler ve talepler doğrultusunda 500 lira ile 4 bin lira arasında değişen günlük konaklama bedelinin yer aldığı Uludağ'da yılbaşı rezervasyonlarının da yüzde 80'e eriştiği ifade edildi.

Kış turizminin önemli adreslerinden biri olan Uludağ'da, 15 Aralık 2022 tarihinde açılacak sezon için hazırlıklar devam ediyor. Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Uludağ’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Burak Beceren, yılbaşı rezervasyonlarındaki fazlalığa dikkat çekti.

'Beyaz cennet' olarak anılan Uludağ’da kar, bu sene beklenenden erken yağdı. Erken gelen kar yağışı Uludağ’daki işletmelerin ve kayakseverlerin de yüzünü güldürdü. 15 Aralık’ta açılacak yeni sezon için oteller ve diğer işletmelerde hazırlıkları hızlandırdı. Kar yağışından sonra Uludağ’daki otellerdeki rezervasyon oranları da artmaya başladı. 500 TL ile 4 bin TL arasında değişen günlük konaklama bedellerinin olduğu Uludağ'da yılbaşını geçirmek isteyenler de rezervasyon yaptırmaya başladı.

Sezonluk Biletler Satışta!

GÜMTOB Uludağ'dan Sorumlu Yönetim Kurulu Burak Beceren, "Biz hazırlıklarımıza kasım ayından itibaren başlamıştık. 15 Aralık’ta da tesislerimizi açıyoruz. Bütün misafirlerimizi de bekliyoruz. Biz genelde kışın nasıl geçeceğini öğrenmek için yaz döneminde güney yarım küreye bakıyoruz. Eğer oradaki dağlar, tesisler iyi kar aldıysa genelde kuzey yarım kürede de güzel bir sezon geçiyor. Beklentimiz bu yıl güzel kar yağacağı şeklinde. İnternetten bilet satışlarımız kasım ayının başından itibaren başladı. Sezonluk biletlerimiz satışta. Misafirlerimiz de yoğun ilgi gösterdi. Sezonun güzel ve bol karlı, keyifli geçeceğini ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

Uludağ'da 22 otel bulunduğunu ifade eden Beceren, "Oteller, yılbaşı özelinde yüzde 80 doluluğa ulaşmış durumda. Talep çok yüksek. Geçtiğimiz yıllara göre artan bir talep gördük. İnsanlar da özellikle bu dönemi, yılbaşı öncesini Aralık’ın ilk haftalarını da Uludağ’da geçirmek istiyorlar. Bu yüzden yüksek talep görüyoruz. İkinci aşama olarak sömestir tatili. O dönem için de rezervasyonlar ufak ufak başladı. Hafta içi ve hafta sonları aslında 2 hafta öncesinden yapılan rezervasyonlarla doluyor" dedi.