Ücretsiz Toplu Taşımada Yeni Açıklama! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Müjdeyi Duyurdu

Ücretsiz Toplu Taşımada Yeni Açıklama! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Müjdeyi Duyurdu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından ücretsiz şehir içi ulaşımın sağlanabilmesi için iletilen desteklere ilişkin bilgi verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hanesinde bakıma muhtaç birey olanlara ağustos ayında 5097 TL evde bakım maaşı ödemesi yaptı. Dar gelirli hanelere ise kişi başına düşen aylık net gelire göre 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar yükselen aile destek programı ödemeleri iletildi. Aile destek programı bünyesinde yer alan elektrik tüketim desteği ve çocuk yardımı da hesaplara yattı. Temmuz ayında memur maaş katsayısına göre artan sosyal ve ekonomik destek ödemesi hak sahiplerine sağlanırken, toplumun farklı kesimleri için hayata geçirilen projelere dair düzenli olarak kamuoyuna bilgi veriliyor. Bu çerçevede, geçtiğimiz süreçte brent petrolün ve döviz kurlarının artışına bağlı olarak ülke genelinde birçok ilde toplu taşımaya zam yapılırken, 65 yaş üzeri vatandaşlara sağlanan ücretsiz ulaşımın da sona ereceğini iddia ediliyordu. Engellilerin ve yaşlıların şehir içinde ücretsiz toplu taşıma hakkı ile ilgili Bakan Mahinur Özdemir göktaş açıklamalarda bulundu.

Ücretsiz Toplu Taşıma Devam Edecek Mi?

Yaşlıların ve engellilerin toplu taşımadan ücretsiz faydalanabilmesi için çalışmalar yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine aylık gelir desteği ödemesi yapıyor. 1 Temmuz 2023 tarihinde yüzde 50 artan ödemeler verilirken, güncel ödeme tutarlarına dair bilgilendirme de bulunan Bakan Göktaş “Buna göre şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir özel deniz yolu ulaşım aracı için yaptığımız ödeme 3 bin 375 TL’ye, Ankara ve İstanbul'da şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı için desteğimiz 4 bin 500 TL’ye yükseldi. Diğer büyükşehirlerde, şehir içi toplu taşıma aracı için yaptığımız destek 3 bin 375 TL’ye, büyükşehir belediyesi olmayan illerde şehir içi toplu taşıma aracı için desteğimiz 2 bin 700 liraya yükseltilmiş oldu” dedi.

65 Yaş Üzerine Ücretsiz Toplu Taşıma

Yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan engellilerin ve 65 yaş üzeri yaşlıların şehiriçi toplu taşımada ücretsiz seyahat edebilmesine olanak sağlayan gelir desteği devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşların ücretsiz olarak şehiriçi özel halk otobüslerini ve deniz ulaşım araçlarını kullanması için araç sahiplerine aylık gelir desteği ödemelerinin süreceğini belirtti.