Ücretsiz Seyahat Devam Edecek Mi? 65 Yaş Üstü Ücretsiz Toplu Taşıma Son Durum!

Ücretsiz Seyahat Devam Edecek Mi? 65 Yaş Üstü Ücretsiz Toplu Taşıma Son Durum!
65 yaş üstü vatandaşlara sağlanan ücretsiz toplu taşıma uygulamasının sürüp sürmeyeceğine dair araştırmalar devam ediyor.

Yaz aylarının ilk günlerinden itibaren döviz kurlarında yaşanan artışa bağlı olarak akaryakıt fiyatları yükselmişti. Akaryakıt fiyatlarındaki değişimler de toplu taşıma fiyat tarifesinde artışları yol açtı. Bu kapsamda, geçtiğimiz süreçte 65 yaş üzeri vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz faydalanabilme hakkının iptal edeceğine dair iddialar ortaya atıldı. Ücretsiz toplu taşıma uygulamasına devam edip etmeyeceğine dair araştırmalar sürerken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da geçtiğimiz süreçte gelir desteği ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

65 Yaş Üzeri Ücretsiz Toplu Taşıma

65 yaş üzeri vatandaşlar ile yüzde 40 ve üzeri engelli bulunanların şehiriçi toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilmesine katkı sağlayabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplu taşıma aracı sahiplerine gelir destek ödemesi sağlıyor. 2700 TL'den başlayan ve 4500 TL seviyesine kadar yükselen gelir desteği ödemeleri düzenli olarak iletiliyor. Bu kapsamda, önümüzdeki süreçte de söz konusu destekler toplu taşıma aracı sahiplerine iletilecek. Ülke genelindeki pek çok belediyede, 65 yaş üzerine toplu taşımanın ücretsiz olarak devam edeceğini belirtti.