Türkiye Yeni Bir Rekora İmza Attı! Resmen Tavan Yaptı

Türkiye Yeni Bir Rekora İmza Attı! Resmen Tavan Yaptı
Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşanıyor. Borç yükü altına giren vatandaşlar gibi hükümetin de borç yükü giderek arttı.Türkiye'nin dış borcu Ağustos'ta rekor kırdı. Orijinal vadesine bakılmaksızın vadesine...

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşanıyor. Borç yükü altına giren vatandaşlar gibi hükümetin de borç yükü giderek arttı.

Türkiye'nin dış borcu Ağustos'ta rekor kırdı. Orijinal vadesine bakılmaksızın vadesine 1 sene ya da daha az kalmış dış borç verisi kullanılarak hesaplanan kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku 185,9 milyar dolara çıktı.

TCMB Dış Borç İstatistiklerini Açıkladı

Türkiye yeni bir rekora imza attı ve borç stoku tavan yaptı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ağustos kısa vadeli dış borç istatistiklerini paylaştı.

Buna göre, orijinal vadesine bakılmaksızın vadesine 1 sene ya da daha az kalmış dış borç verisi kullanılarak hesaplanan kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku ağustos ayı itibari ile 185.9 milyar dolara erişti.

Böylelikle kısa vadeli dış borç stokunda rekor kırıldı. Türkiye’de kısa vadeli dış borç stoku ağustos sonu itibarıyla, 2021 sene sonuna göre yüzde 13.6 oranında artışla 138.1 milyar dolar oldu. Bu dönemde, bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku yüzde 8.2 oranında artarak 55.6 milyar dolara erişirken diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku yüzde 15.4 yükselişle 50.9 milyar dolar oldu.