Türk-İş Genel Başkanı Ergün'den Asgari Ücret Yanıtı! O Zamanı İşaret Etti

Türk-İş Genel Başkanı Ergün'den Asgari Ücret Yanıtı! O Zamanı İşaret Etti
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir otelde gerçekleştirilen 'Medya Buluşmaları' etkinliğine katılım gösterdi.Ergün Atalay, 2023 asgari ücret ile ilgili soruları cevapladı. Başkan Atalay,...

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir otelde gerçekleştirilen 'Medya Buluşmaları' etkinliğine katılım gösterdi.

Ergün Atalay, 2023 asgari ücret ile ilgili soruları cevapladı. Başkan Atalay, EYT ile alakalı da konuştu. 1999 senesi öncesi işe girmiş olanların yaş sorunundan dolayı emekli olamaması sorununu çözmek için çalıştıklarını belirtti.

Asgari Ücreti Biz Ne Zaman Alacağız?

Asgari ücretle ilgili de konuşan Atalay, “Ben asgari ücretle ilgili hiç konuşmuyorum. Çünkü siyasiler üç aydır asgari ücret konuşuyorlar, ki konu onlarla hiç alakalı değil. İlgili olan kim? İşveren sendikası ve Türk-İş. İlgili olan işte biziz. Ben şimdi maaşa beş ay kala umut mu satayım, emek mi satayım? Asgari ücreti biz ne zaman alacağız? 1 Ocak 2023 tarihinde uygulanacak, Şubat 1'de elimize alacağız.

Türk-İş başkanı söyler, yerine getirir. Yerine getirmeyeceği bir şey söylemez. Aralık'a yakın, bir hafta kala, üç-beş gün kala beraber otururuz söylememiz gerekeni söyler, onun yanında da kapı gibi dururuz” şeklinde konuştu.