Tüm Emeklilerin Maaşlarına Zam Yapılacak Mı? En Düşük Emekli Maaşına 2000 TL Zam Yapıldı!

Tüm Emeklilerin Maaşlarına Zam Yapılacak Mı? En Düşük Emekli Maaşına 2000 TL Zam Yapıldı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını önceki günlerde duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı gerçekleşen zam ile birlikte...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını önceki günlerde duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı gerçekleşen zam ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükseldi. En düşük emekli maaşında artış yaşanırken, tüm emekli maaşlarına zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

Tüm Emeklilere Zam Var Mı?

En düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükselirken, bütün emeklilere zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, maaşı 7.500 TL'nin altında olan emeklilerin maaşlarının 7.500 TL seviyesine çıkarılacağını belirtti. Maaşı 7.500 TL üzerinden olan emekliler ise herhangi bir zam almayacaklar.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

En düşük emekli maaşına zam yapılırken, bayram ikramiyesinde de artış sağlandı. Geçen yıl 1.100 TL olan emekli bayram ikramiyesi, yüzde 82 oranında artış ile birlikte 2.000 TL seviyesine yükseldi. Bayram ikramiyeleri, Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan yaklaşık bir hafta önce hesaplar yattığı için nisan ayında benzer bir takvimin işlemesi bekleniyor.