Temmuz Ayında Maaşlara Zam Yağacak! Milyonlarca Kişinin Maaş Zammı İçin Hesaplama Yapıldı! Yüzde 20 Zam ve 10.000 TL Maaş

Temmuz Ayında Maaşlara Zam Yağacak! Milyonlarca Kişinin Maaş Zammı İçin Hesaplama Yapıldı! Yüzde 20 Zam ve 10.000 TL Maaş
En düşük emekli maaşına geçtiğimiz haftalarda 2.000 TL zam yapıldı. Gerçekleşen artış ile birlikte, en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. En düşük emekli maaşındaki artışın netleşmesinin ardından, milyonlarca...

En düşük emekli maaşına geçtiğimiz haftalarda 2.000 TL zam yapıldı. Gerçekleşen artış ile birlikte, en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. En düşük emekli maaşındaki artışın netleşmesinin ardından, milyonlarca emekli ve çalışan da maaş zammı ile ilgili araştırma yapmaya başladılar. Bu kapsamda, asgari ücret, emekli ve memur maaşları için hesaplama yapılıyor.

Asgari Ücret Zammı 2023

En düşük emekli maaşındaki artışın ardından, asgari ücret zammı da merak konusu oldu. Geçtiğimiz haftalarda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağını açıklamıştı.

Asgari Ücret Zammı Belli Oldu Mu?

Asgari ücrete zam yapılacağının açıklanması ile birlikte, zam oranı da araştırılıyor. Asgari ücret zammı için henüz oran telaffuz edilmedi. Eğer asgari ücrette yüzde 20 oranında artış sağlanırsa, 8.506 TL olan asgari ücret 10.000 TL seviyesinin üstüne çıkmış olacak.

SSK Bağkur Emekli Zammı Temmuz 2023

Emekli maaşlarının belirlenmesinde enflasyon verileri önemli bir rol oynuyor. Bu kapsamda, ocak, şubat ve mart ayı enflasyon verileri ile hesaplama yapılıyor ancak maaş zammı nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin ardından netlik kazanacak.

Memur Zammı Var Mı?

Asgari ücret ve emekli maaşları ile birlikte, milyonlarca memur da maaş zammını hesaplıyorlar. Memur maaşları da enflasyon verileri baz alınarak belirleniyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 6 aylık enflasyon verileri ele alınarak memur zammı hesaplanacak.

Memura Ek Zam Yapılacak Mı?

Memurlar temmuz zammı için hesaplara yaparken, mayıs ayında ek zam yapılıp yapılmayacağı da merak ediliyor. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Talip Geylan ise memur maaşlarına ek zam yansıtılması gerektiğini ve refah payının verilmesini istedi.

Toplu İş Sözleşmesi 2023

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammına dair hesaplamalar sürerken, belediye personellerinin toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yapılırken, maaş zammı konusunda mutabakata varılması durumunda kamuoyuna bilgi veriliyor. Belediye personelinin maaş zammına dair güncel gelişmelere, açıklamalara ve duyurulara ulaşmak isteyen kişiler, belediyelerin ya da sendikaların sosyal medya hesaplarını, resmi internet sitelerini ziyaret edebilirler.