Tek Şart Başvurmak 35.000 TL Yardım! Bakanlık Seçim Sonrasına Ödeyecek

Tek Şart Başvurmak 35.000 TL Yardım! Bakanlık Seçim Sonrasına Ödeyecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gün gün yeni destek projeleri açıklanıyor. Her haneye müjde niteliğinde sevindirici haberler Bakanlık tarafından verilirken, bir müjde de evleri eski olan vatandaşa verildi. ...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gün gün yeni destek projeleri açıklanıyor. Her haneye müjde niteliğinde sevindirici haberler Bakanlık tarafından verilirken, bir müjde de evleri eski olan vatandaşa verildi.  35.000 TL ile 100.000 TL arasındaki ödemelerden faydalanmak için geç kalmadan başvurunuzu tamamlamanız gerekiyor. Söz konusu destek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onay alan hanelere verilmekteyken, ödemeler ise Ziraat Bankası'ndan yapılacak. Yani bakanlığın belirlediği şartlara uyan her vatandaş 100,000 TL'ye kadar geri ödemesiz destekten faydalanacak.

Hanedeki birey durumuna, haneye giren maaşa ve evinizin tadilat derecesine göre farklı miktarlarda ödeme alacaksınız.

Ekonomik sıkıntının hat safhada süregeldiği günümüzde devlet destek ödemeleri ile dar gelirlinin cebini dolduruyor. Geri dönüşümsüz olarak ödenen destekler kimi zaman tek seferlik ya da sürekli olarak kısımlara ayrılırken, ödemeler PTT'den ödeniyor. PTT tarafından karşılanmayan meblağda ödemeler ise kamu bankalarından sağlanırken, bu yardımda devreye Ziraat Bankası giriyor.

Karşılıksız 35.000 - 100.000 TL Ödenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni destek ödemesine ilişkin açıklama yaptı. Bazı koşulların sağlanması durumunda 35.000 TL ile 100.000 TL arası ödeme alacaksınız. Devlet ekonomik hayat şartlarının vatandaşı zorladığı şu günlerde bir çok destek ödemesi sağlıyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi haneler gerekli şartları taşıyor ise devlet desteği ödemesini tek seferde bayramdan önce alacak.

35.000 TL Ödeme Hangi Şartlarda Verilecek?

Dar gelirli hanede yaşayan bireyler sadece temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor ya da zorlanıyor olabilir. Bu durumda hanesi ile alakalı herhangi bir tadilat yapamıyor ya da eksiklerini tamamlayamıyor durumda olması halinde devlet devreye giriyor ve hane tadilat parasını peşine peşin sunuyor. Devlet tarafından onay alan haneler,  oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız haneler olarak açıklanırken, dar gelirli vatandaşa evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapımı, prefabrik ev yapımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için de destek sağlanacak.

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olması durumunda, yaşlılık durumunda ve dul ya da engelli olma gibi özel durumlarda bu destek ödemesinin başvurularının onaylanacağı açıklandı. Öte yandan tadilat yapılacak olan evin şahsa ait olması ya da prefabrik yapılacak olan evin de aynı şekilde tam hisseli tapusuna haiz olması durumu mevcut.