TC Kimlik Numarasının Son Hanesi 0,2,4,6,8 Olanlar Dikkat! Üniversite Öğrencilerine Tek Seferde 3.750 TL Veriliyor!

TC Kimlik Numarasının Son Hanesi 0,2,4,6,8 Olanlar Dikkat! Üniversite Öğrencilerine Tek Seferde 3.750 TL Veriliyor!
Üniversite öğrencilerine verilen KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları geçen hafta açıklandı. Başvuru sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilere henüz ödeme yapılmadı. Öğrencilere 3 aylık toplu bir şekilde...

Üniversite öğrencilerine verilen KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları geçen hafta açıklandı. Başvuru sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilere henüz ödeme yapılmadı. Öğrencilere 3 aylık toplu bir şekilde ödenecek olan KYK ödemelerinin tarihi araştırılmaya başlandı. Peki, KYK kredi ve burs ödeme tarihleri belli oldu mu? KYK ödemeleri ne zaman yapılacak?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından ödeme alacak kişiler ödemenin yapılacağı tarihi araştırmaya başladı. İlk kez ödeme alacak üniversite öğrencileri 3 aylık toplu ödeme alabilecek. Peki KYK ödemeleri ne zaman yapılacak?

KYK Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Lisans ve ön lisans öğrencileri bildiğiniz gibi aylık 1250 TL ödeme alacak. KYK burs ve kredi ödemelerinden ilk kez faydalanacak olan kişiler toplu ödeme tarihlerini araştırmaktadır. Her yıl düzenli olarak üç ay için geriye yönelik toplu ödeme yapılmaktadır. Her yıl KYK ödemeleri 3 aylık olarak yapılmakla beraber bu yıl yine toplu olarak yapılacak.

KYK toplu ödemelerin ne zaman yapılacağı henüz belli olmasa da geçtiğimiz yılları incelediğimizde ödemelerin Aralık ayı içerisinde yapıldığı görüldü. Aralık ayı içerisinde ödeme yapılırsa eğer öğrencilere 3.750 TL para ödemesi yapılacak. KYK burs ve kredi ödemeleri her ayın 6. Ve 10. Günlerinde yapılmakla beraber TC Kimlik numarasının son hanesine göre yapılmaktadır. 2022 yılı ödemelerinin Ocak ayının ilk günlerinde yapılması planlanıyor.