TC Kimlik Numarasına Göre Tarımsal Destek Verilecek! Çiftçilere Cuma Günü Ödeme Yapılacak!

TC Kimlik Numarasına Göre Tarımsal Destek Verilecek! Çiftçilere Cuma Günü Ödeme Yapılacak!
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın eylül ayının üçüncü tarımsal destek ödemesini TC kimlik numarasının son rakamına göre sağlamasından sonra, ödemelerin detaylarına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Önceki hafta cuma günü eylül ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi çiftçilere iletilmeye başlandı. 1 milyar 557 milyon 77 bin TL tutarındaki tarımsal destek ödemeleri verilmeye başlamasının ardından, söz konusu desteğin detaylarına dair araştırmalar hız kazandı. Bu çerçevede, beş farklı alt başlıktan oluşan tarımsal destek ödemesi TC kimlik numarasının son rakamına göre hesaplara yattığı için çiftçiler de ödemelerin detaylarını merak ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı da resmi internet sitesi üzerinden ayrıntılara ilişkin bilgi verdi.

Tarım Bakanlığı Destek Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, TC kimlik numarasının son hanesi 4-6-8 olanlara 15 Eylül’de ödeme yapılırken, TC kimlik numarasının son hanesi 0-2 olanlara 22 Eylül'de ödeme yapılacak. Söz konusu tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları şu şekilde:

Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği kapsamında 1 milyar 238 milyon 179 bin 680 TL,
Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedeli kapsamında 247 milyon 265 bin 495 TL,
Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği kapsamında 38 milyon 775 bin 405 TL,
Bireysel Sulama Sistemleri Desteği Kapsamında 32 milyon 107 bin 111 TL,
Geleneksel Zeytin Bahçelerinin Rehabilitasyonu Desteği kapsamında 749 bin 309 TL