Tarım ve Orman Bakanlığı Temmuz Ayında Müjdeyi Verdi! 75 Milyon TL Hibe Verilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı Temmuz Ayında Müjdeyi Verdi! 75 Milyon TL Hibe Verilecek
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte, hibe desteği için ayrılan ek bütçenin detayları belli oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, temmuz ayında da çiftçilere iletilen tarımsal desteklere ve hibe desteklerine dair bilgilendirmede bulunuyor. Çiftçilere sağlanan tarımsal destek ödemeleri ile ilgili gelişmeler yakından takip edilirken, hibe destekleri de açıklanıyor. Bu çerçevede, geçen hafta cuma günü tarımsal destek ödemesinin çiftçilere verilmesinin ardından, hibe desteği ile ilgili de yeni duyuru yayınlandı. Bakanlık, Uzman Eller Projesi için hayata geçirilen ek bütçeye dair bilgi verdi.

Uzman Eller Projesi Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri gibi alanlarda eğitim gören genç girişimcileri kırsala çekmeyi amaçlayan 'Uzman Eller Projesi' kapsamında, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için 75 milyon liralık ek bütçe verildi. Hibe desteğine ilişkin Bakanlığın resmi internet sitesinden yayınlanan duyuruda ‘’Başvuruları onaylanan girişimcilere kırsal alan/kırsal mahallede uygulayacakları bitkisel üretim, hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, coğrafi işaretli ve geleneksel ürün üretimi ile bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelerine 250 bin TL'ye kadar yüzde 100 hibe desteği veriliyor. Deprem felaketinden etkilenen illerde kırsalın tekrar ayağa kaldırılması amacıyla Bakanlık, afet bölgesi ilan edilen illerde 350 projeye 87,5 milyon TL hibe desteğine ek olarak, 300 proje için 75 milyon TL daha ek bütçe verilmesini kararlaştırıldı. Böylece deprem bölgesi özelinde bu yıl için Uzman Eller Projesi kapsamında onaylanan proje sayısı 650'ye, hibe miktarı da 162,5 milyon TL'ye ulaştı. Ülke genelinde ise onaylanan proje sayısı 2 bin 500'e, hibe miktarı ise 625 milyon TL'ye çıkmış oldu’’ ifadelerine yer verildi.

2023/06/09/traktor.jpg

Temmuz 2023 Tarımsal Destek Ödemesi

Hibe desteğinin yanı sıra, tarımsal destek ödemeleri de temmuz ayında çiftçiler tarafından yakından takip ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, geçen hafta cuma günü temmuz ayının ilk tarımsal destek ödemesini çiftçilerin hesaplarına aktardı. İlerleyen günlerde ve haftalarda farklı tarımsal destekler ödemeler verildikçe kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor.