Tam 20 Bin TL Eğitim Yardımı Ödenecek! Öğrencilere ve Ailelere Görülmemiş Müjde

Tam 20 Bin TL Eğitim Yardımı Ödenecek! Öğrencilere ve Ailelere Görülmemiş Müjde
Öğrencilere destek olmak adına belediye çalışmaları sürerken, eğitim destekleri ile ilgili yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Öğrenciler ve aileleri ağustos ayının son günlerine doğru yaklaşılırken eğitim yardımları ile ilgili araştırmalar yapmaya devam ediyorlar. Üniversiteye yeni başlayacak olan öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu'na burs, kredi ve yurt başvurularına dair gelişmeleri yakından takip ederken, ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri de belediyelerin hayata geçireceği eğitim desteği projelerini merak ediyorlar. Bu kapsamda, yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde yurt çapındaki farklı pek çok belediye art arda öğrencilere yönelik programları duyuruyorlar.

Öğrencilere Eğitim Yardımı Verilecek

Üniversite adaylarının merakla beklediği yükseköğretim kurumları yerleştirme sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Tercih yapan adayların hangi bölümlere yerleştiği belli olurken, sonuçların açıklanmasının ardından eğitim yardımlarına dair araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda, belediyelerin eğitim desteği duyuruları geliyor. Güngören Belediyesi de üniversiteyi kazanan öğrencilerden ilk 2500'e girene 20.000 TL, 25.000'e girene 10.000 TL, ilk 250.000'e girene 5000 TL eğitim desteği verileceğini duyurdu. Söz konusu destek ile ilgili açıklamada bulunan Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir "Bu yıl üniversiteyi kazanan sevgili gençler; Güngören’de oturuyorsanız ve okulunuza kayıt yaptırdıysanız Güngören Belediyesi resmi web başvuru formunu hemen doldurarak belediyemizin eğitim desteğinden yararlanabilirsiniz. Eğitim desteğinin yanında gençler için hazırladığımız 3 Öğrenci İstasyonu artık hizmette. Eğitime verdiğimiz desteği her gün daha da artırarak gençlerimizin başarısına katkıda bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

Eğitim Yardımı Başvurusu

5000 TL'den başlayan ve 20.000 TL seviyesine kadar çıkan eğitim yardımı ödemesinden faydalanmak isteyen öğrenciler, hangi adresi üzerinden başvuru yapılacağını merak ediyorlar. 2023-2024 eğitim öğretim yılında ilk defa üniversite yerleşecek ve yerleştiği alan puanı sıralaması dikkate alınacak olan eğitim yardımı için https://ebelediye.gungoren.bel.tr/Giris/Index/?returnURL=/Anket/AnketList/ adresi üzerinden başvurular iletilebilecek. Güngören Belediyesi'nin yanı sıra ülke genelindeki farklı belediyeler de öğrencilere ve ailelerine maddi destek sunmak için çalışmalarını sürdürüyorlar. İlerleyen günlerde, eğitim yardımlarına dair yeni duyurular gelebilir.