Sütlü Tatlılara Paydos! Süt Fiyatlarına Yüzde 40 Zam Geldi

Sütlü Tatlılara Paydos! Süt Fiyatlarına Yüzde 40 Zam Geldi
Yeni yılın ilk gününden itibaren hemen her kesimin maaşına zam gelmesinin ardından pek çok kalemde zam oranları yansımaya başladı. Gelen zamların büyük çoğunluğu da gıda sektörüne geldi. Özellikle çiğ süt fiyatlarına...

Yeni yılın ilk gününden itibaren hemen her kesimin maaşına zam gelmesinin ardından pek çok kalemde zam oranları yansımaya başladı. Gelen zamların büyük çoğunluğu da gıda sektörüne geldi. Özellikle çiğ süt fiyatlarına yüzde 40 zam gelmesi herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Çocukların vazgeçilmezi tatlı başta olmak üzere pek çok hamur işinin içine giren süt fiyatları artık cep yakmaya başladı.

Süt 11 TL Oldu!

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Erken tarafından yapılan açıklamada çiğ süt fiyatlarına zam geldiği duyuruldu. Gelen zam oranının yüzde 40 oranında olduğu duyuruldu. Litresi normalde 8.5 TL’den işlem gören çiğ süt yeni gelen zam oranıyla birlikte en az 11 TL’den işlem görecek.

Pastörize süt fiyatlarında ise çiğ süt fiyatlarına uygulanan yüzde 40’lık zam oranının ardından süt işleme, nakliye gibi masrafları da üzerine eklediğimizde bu zam oranının yüzde 50 ile yüzde 60 oranında zam geleceği gündeme geldi.