Sucuğun Fiyatı Eti Solladı Geçti! Tamı Tamına 3.5 Kat Arttı

Sucuğun Fiyatı Eti Solladı Geçti! Tamı Tamına 3.5 Kat Arttı
Son bir yılda işlenmiş et ürünlerinde (sucuk, sosis, salam, pastırma) fiyatlar 3,5 katına çıktı. Önceki sene dana kuşbaşı 70 TL iken, 1 kg sucuğun fiyatı 90 TL'ydi. Şu anda ise kuşbaşı 130 TL'ye satılıyor, sucuğun kilosu...

Son bir yılda işlenmiş et ürünlerinde (sucuk, sosis, salam, pastırma) fiyatlar 3,5 katına çıktı. Önceki sene dana kuşbaşı 70 TL iken, 1 kg sucuğun fiyatı 90 TL'ydi. Şu anda ise kuşbaşı 130 TL'ye satılıyor, sucuğun kilosu ise 350 TL'yi aştı.

Üretici İsterse 600 TL'ye de Sucuk Satabilir

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; İtimat sucukları Yöneticisi Ali İhsan Koçkan “Şu anda et fiyatı 130 liraysa sucuğun kilosu 150 lira olması lazım. Daha üstüne çıkmaması gerekiyor. Eğer daha üstündeyse bunu serbest piyasa ile izah edebiliriz. Markalar arasında fiyat farklılıkları mevcut. Ancak içine giren ürün aynı. Marka imajı fiyatı belirliyor. Üretici isterse 600 TL'ye de sucuk satabilir. Ancak içeriğini değiştiremez. Zaten belli standartlarda üretiliyor. Çok yüksek fiyatlar fırsatçılığa girer ama o da markayı ilgilendiren bir konu. 1 kg sucuğa yine ortalama 1 kilo et gider, daha aşağı seviyelerde et koyarsanız o sucuk yenmez” şeklinde konuştu.

Marketlere giriş fiyatlarının da pahalı olduğunu ifade eden Koçkan, şu ifadelere yer verdi:

"Büyük zincir marketlere girmek kolay değil. Öte yandan 3-5 aylık vadeler ile ödeme gerçekleştiriyorlar.  Üreticiler de bu durumda zorda kalıyor. Üretici tarafı bu vadeyi görüp ona göre ürününü fiyatlandırıyor. Ayrıca market kâr marjları da rakamları arttırıyor."