SSK ve Bağkur Emeklileri Dikkat! Emekli Zammı İçin 5 Aylık Enflasyon Farkı Hesaplandı

SSK ve Bağkur Emeklileri Dikkat! Emekli Zammı İçin 5 Aylık Enflasyon Farkı Hesaplandı
Yeni yıla sayılı günler kala, asgari ücret zammı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 2023 yılı için geçerli olacak asgari ücretin açıklanmasının ardından, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaş zammı...

Yeni yıla sayılı günler kala, asgari ücret zammı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 2023 yılı için geçerli olacak asgari ücretin açıklanmasının ardından, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaş zammı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladılar. Bu kapsamda, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri ile 5 aylık enflasyon farkı hesaplandı.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşlarına yapılacak zam, aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından netlik kazanacak. Bu nedenle, 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon verileri büyük bir merakla takip edilirken, temmuz-kasım dönemi enflasyon oranları ile beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Söz konusu hesaplama neticesinde, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlendi.

Ocak 2023 Emekli Zammı!

Asgari ücret zammını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli ve memur maaşlarına da değindi. Erdoğan, maaş zamlarına ile ilgili “Geçtiğimiz haftalarda kamu görevlilerinin ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine kadar anlayışla çözüme kavuşturduk. Memur ve emekli maaşlarında yapılacak artış oranlarını da bu şekilde tespit edeceğiz.” ifadelerini kullandı.