SSK ve Bağkur Emeklileri Dikkat! Emekli Zammı 5 Aylık Enflasyon Farkı Hesaplandı

SSK ve Bağkur Emeklileri Dikkat! Emekli Zammı 5 Aylık Enflasyon Farkı Hesaplandı
Asgari ücretin, 2023 yılında 8.506 TL olacağının duyurulması ile birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Emekli maaşlarına yapılacak zam,...

Asgari ücretin, 2023 yılında 8.506 TL olacağının duyurulması ile birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Emekli maaşlarına yapılacak zam, aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından netlik kazanacak. Bu nedenle, 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak aralık enflasyon rakamları merakla beklenirken, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri ele alınarak 5 aylık enflasyon farkı hesaplaması yapıldı.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşlarına yapılacak artış her ne kadar aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından netlik kazanacak olsa da temmuz-kasım dönemi enflasyon verileri ile 5 aylık enflasyon farkı hesaplandı. Söz konusu hesaplama neticesinde, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlendi.

Ocak 2023 Emekli Zammı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maaş zamları ile ilgili yaptığı açıklamalarda, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguluyor. Bu kapsamda, emekli maaşlarında yapılacak zam belirlenirken enflasyon verileri büyük önem taşıyacak.