SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Emeklisi Fark Etmez! Bütün Emeklilerin Hesabına Para Yattı

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Emeklisi Fark Etmez! Bütün Emeklilerin Hesabına Para Yattı
Haziran ayı itibariyle, emeklilere yapılan ödemeler ile ilgili pek çok kişi araştırmalar yapmaya devam ediyor.

Gelecek hafta çarşamba günü Kurban Bayramı başlayacak. Kurban Bayramı öncesinde, vatandaşlara destek olmak için pek çok ödeme erkene çekilmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı farklı sosyal destek ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına aktarırken, emekliler de haziran ayı ödemelerine dair araştırmalar yapmaya başladılar. Bu çerçevede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da emeklilere yapılacak olan ödemeler dair bilgilendirmede bulundu.

Emeklilere Haziran Ayı Ödemeleri

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği maaş ve ikramiye ödemeleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı geçtiğimiz günlerde açıklamada bulundu ve ödeme takvimini açıkladı. Bakanlığın açıklamasına göre, SSK kapsamında gelir/aylık alanlardan ödeme günü 17, 18 olanlara 17 Haziran'da, ödeme günü 19, 20 olanlara 18 Haziran'da, ödeme günü 21, 22 olanlara 19 Haziran'da, 23, 24 olanlara 20 Haziran'da ve 25, 26 olanlara 21 Haziran'da ödeme yapıldı. Bağ-Kur kapsamında gelir/aylık alanlara 22 Haziran'da, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlara ise 23 Haziran'da aylık ve ikramiyeleri verildi.

2023/06/06/turk-lirasi-2.jpg

Emekli Maaşı ve Bayram İkramiyesi

Haziran ayı itibariyle, milyonlarda SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisi için 17 Haziran’da başlayan ikramiye ve maaş ödemeleri 23 Haziran tarihinde sona erdi. Söz konusu ödemeler dün itibariyle tüm emeklilerin hesaplarına yatmış oldu.

Emekliler En Az 9 Bin 500 TL Aldılar

Ramazan Bayramı öncesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bayram ikramiyesi ile ilgili açıklama yapmıştı. 1.100 TL’lik bayram ikramiyesinin yüzde 82 oranında artış neticesinde 2.000 TL seviyesine yükselmesi ile birlikte, Ramazan Bayramı öncesinde zamlı ikramiyeler verilmişti. Kurban Bayramı’ndan önce de 2.000 TL’lik ikramiye hesaplara yattı. İkramiye ödemesinin yanı sıra, en düşük emekli maaşına da zam yapılmış ve 2.000 TL tutarında artış neticesinde en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine çıkmıştı. Böylece, emekliler haziran ayında en az 9.500 TL ödeme aldılar.

2023/06/06/hesap-makinesi-gorseli.jpg

Emekli Zammı Temmuz 2023 Son Durum

Bayram ikramiyesi ve emekli maaşı ödemeleri ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ederken, temmuz ayında emekli maaşlarında ne kadar artış sağlanacağı da merak ediliyor. 5 Temmuz’da TÜİK’in haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından, emekli maaşları için daha net bir tablo ortaya çıkacak.