SSK - Bağkur- Emekli Sandığı Emeklilerin Hesaplarına Yatacak! Bayram İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

SSK - Bağkur- Emekli Sandığı Emeklilerin Hesaplarına Yatacak! Bayram İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?
En düşük emekli maaşına 2 bin TL zam yapılacağı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Gerçekleşen artış ile birlikte en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine çıkarken, emekliler...

En düşük emekli maaşına 2 bin TL zam yapılacağı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Gerçekleşen artış ile birlikte en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine çıkarken, emekliler bayram ikramiyesi ile ilgili araştırmalar yapmaya başladılar. Bu kapsamda, emekli bayram ikramiyesinin ne kadar olduğu ve ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyor.

2023 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Bayram ikramiyeleri, Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan yaklaşık bir hafta önce emeklilerin hesaplarına yatıyor. Bu kapsamda, nisan ayındaki Ramazan Bayramı'nda da benze bir takvimin işlemesi ve ikramiyelerin bayramdan yaklaşık bir hafta önce emeklilerin hesaplarına aktarılması bekleniyor.

Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bayram ikramiyelerine 900 TL zam yapılacağını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Söz konusu artış ile birlikte, geçen yıl 1.100 TL olan bayram ikramiyesi 2.000 TL'ye yükselmiş oldu. Her iki bayram öncesinde de 2.000 TL olmak üzere, emeklilerin hesaplarına yıl içinde toplamda 4.000 TL ikramiye yatacak.