SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Emeklilerin Hesaplarına İkramiye Yatacak! Ödeme Tutarı Hesaplaması Başladı

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Emeklilerin Hesaplarına İkramiye Yatacak! Ödeme Tutarı Hesaplaması Başladı
Asgari ücret, memur ve emekli maaşları geçtiğimiz süreçte netlik kazandı. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaşlarının belli olmasının ardından, bayram ikramiyesi ödemesi ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda,...

Asgari ücret, memur ve emekli maaşları geçtiğimiz süreçte netlik kazandı. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaşlarının belli olmasının ardından, bayram ikramiyesi ödemesi ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda, bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı ve söz konusu ikramiyelerin ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyor.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Bayram ikramiyesi kapsamında, geçtiğimiz yıl her iki bayram öncesinde de 1.100 TL olmak üzere toplamda 2.200 TL ödeme yapıldı.

Bayram İkramiyesi 2023

Bayram ikramiyesinde artış yapılıp yapılmayacağı ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi ancak farklı zam oranları üzerinden hesaplama yapılıyor. Emekli maaşlarında olduğu gibi bayram ikramiyelerinde de yüzde 30 oranında arıtış sağlanırsa, bayram ikramiyesi ödemesi 1.430 TL seviyesine yükselmiş olacak.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Bayram ikramiyeleri, Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan yaklaşık bir hafta önce emeklilerin hesaplarına aktarılıyor. Bu yıl da benzer bir şekilde bayramdan yaklaşık bir hafta önce ödeme yapılması bekleniyor.