SSK, Bağkur Emekli Sandığı Emeklileri Dikkat! Hesabınıza Yıl İçinde İki Defa Para Yatacak

SSK, Bağkur Emekli Sandığı Emeklileri Dikkat! Hesabınıza Yıl İçinde İki Defa Para Yatacak
Asgari ücret, emekli ve memur zammı önceki süreçte belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının ardından, bayram ikramiyeleri ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda, bayram ikramiyesi...

Asgari ücret, emekli ve memur zammı önceki süreçte belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının ardından, bayram ikramiyeleri ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda, bayram ikramiyesi kapsamında ne kadar ödeme yapılacağı ve söz konusu ikramiyelerin ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyor.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Bayram ikramiyesi kapsamında, geçtiğimiz yıl her iki bayram öncesinde de 1.100 TL olmak üzere toplamda 2.200 TL ödem yapıldı.

Bayram İkramiyesi 2023

Bayram ikramiyesine zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak farklı zam oranları üzerinden hesaplama yapılıyor. Eğer bayram ikramiyesinde maaşlarda olduğu gibi yüzde 30 oranında artış sağlanırsa, 1.100 TL olan ödeme 1.430 TL seviyesine çıkmış olacak.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Bayram ikramiyelerinin tutarının yanı sıra, ne zaman hesaplara yatacağı da merak ediliyor. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde sağlanan ikramiye ödemeleri, bayramdan yaklaşık bir hafta önce emeklilerin hesaplarına yatıyor. Bu yıl da bayramdan bir hafta önce ödeme yapılması bekleniyor.