Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına Kaynak Aktarıldı! Kurban Bayramı Öncesi Açıklandı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına Kaynak Aktarıldı! Kurban Bayramı Öncesi Açıklandı
Kurban Bayramı öncesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kaynak aktarımı ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kurban Bayramı’na günler kala, farklı bakanlıklardan gelecek çeşitli ödemelere dair açıklamalar yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önceki günlerde yayınladığı duyuruda 17-23 Haziran tarihleri arasında emeklilere bayram ikramiyesinin ve maaşların verileceğini açıklamıştı. 2.000 TL tutarındaki bayram ikramiyesinin ve emekli maaşlarının hesaplara yatmasının yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da destek ödemelerine dair düzenli olarak kamuoyunu bilgilendiriyor. Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Kurban Bayramı öncesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gerçekleştirilen kaynak aktarımına ilişkin açıklama yapıldı.

Haziran 2023 Sosyal Yardımlaşma Vakfı Kaynak Aktarımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına Kurban Bayramı öncesinde kaynak aktarımı yapıldığını duyurdu. 450,8 milyon TL ek kaynak ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Göktaş “Dini bayramlarımız öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için yılda iki kez destek veriyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda aktardığımız kaynağımızın ardından şimdi de Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) 450,8 milyon TL ek kaynak aktardık. 2015 yılından bu yana dini bayramlar öncesinde Bakanlığımız ve SYDV’lerimiz ile vatandaşlarımıza aktardığımız toplam tutar 4,3 Milyar TL’yi aştı” dedi.

2023/06/06/turk-lirasi-2.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Destek Ödemesi

Dar gelirli vatandaşlara destek olmak için Kurban Bayramı öncesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ek kaynak aktarılırken, farklı destek ödemeleri de veriliyor. Sosyal yardımlara dair bilgi veren Bakan Mahinur Özdemir Göktaş “Toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sosyal yardımlarımızı, nesnel, şeffaf ve hesap verilebilir bir biçimde vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz. Talep odaklı olmaktan çıkarıp arz odaklı haline dönüştürdüğümüz sosyal yardımlarımıza hiçbir vatandaşımızı geride bırakmayacağız. Bu kapsamda dönemsel ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal yardımlarımızı ve desteklerimizi artırarak vatandaşlarımıza sunacağız” ifadelerini kullandı.

Destek Ödemeleri Yarttı Mı?

Haziran ayında da farklı destek ödemeleri hak sahiplerine iletiliyor. Engelli, engelli bakım, yaşlı, Aile Destek Programı ve evde bakım yardımı ödemeleri geçtiğimiz günlerde hesaplara yattı.