Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına Kaynak Aktarıldı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Açıkladı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına Kaynak Aktarıldı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Açıkladı
Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 11 ili derinden etkiledi. Depremin ardından yaraların sarılması için hareket geçilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da kamuoyuna bilgi vermeye devam ediyor. Bu kapsamda, depremzedelerin...

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 11 ili derinden etkiledi. Depremin ardından yaraların sarılması için hareket geçilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da kamuoyuna bilgi vermeye devam ediyor. Bu kapsamda, depremzedelerin acil ihtiyaçları için ayrılan kaynak ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamasına göre, depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ek kaynak olarak 450 milyon TL periyodik pay aktarıldı. Toplamda 1.60 milyar TL olan kaynak ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Derya Yanık ''Asrın felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza ek kaynak olarak 450 Milyon TL periyodik pay aktardık Böylece depremin ardından aktardığımız kaynak tutarı 1.60 Milyar TL’ye ulaştı.'' ifadelerine yer verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Destek Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düşük gelirli bireylere ve hanelere destek olmak için çeşitli ödemeler sağlıyor. Söz konusu destekler ile ilgili güncel gelişmelere, duyurulara ve açıklamalara ulaşmak isteyen kişiler, Bakanlığın resmi internet sitesini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.