Sosyal Yardımlar ile İlgili Değişiklik!

Sosyal Yardımlar ile İlgili Değişiklik!
Sosyal yardımlarda yeni sosyal yardım kalemlerinin uygulamaya girdiği, ödeme miktarlarının arttığı ve kapsamın genişlediği süreç sürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuya ilişkin açıklamalar yaptı.Sosyal...

Sosyal yardımlarda yeni sosyal yardım kalemlerinin uygulamaya girdiği, ödeme miktarlarının arttığı ve kapsamın genişlediği süreç sürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuya ilişkin açıklamalar yaptı.

Sosyal Yardımda Değişikliler Var

Bakan Yanık, ''Biz sosyal yardımlarının, sadece yoksullukla tanımlanmaması gerektiğinin kanaatindeyiz. Aile Destek Programı'mız bu kapsamda, sadece kanunda tanımlananlarla değil genişletilerek devam etmesini istiyoruz'' dedi.

Fatura Ödeme Destekleri Sağlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, ''Kapsamı nasıl genişlettik. Normal şartlarda bordrolu çalışanları desteklenmesi mümkün değildi. Emeklilerin dul ve yetimlerini bu kapsama dahil ettik. Dolayısıyla kapsam da miktarlar da oldukça genişletildi. Ayrıca fatura ödeme destekleri de sağladık'' şeklinde konuştu.

Bu yardımların bir kısmı süre, bir kısmının da süresiz olduğunu belirten Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı birer yıllık dönemlerle program. Bir yılın sonunda duruma tekrar bakıp, kaldığımız yerden devam edeceğiz. Aylık 850 ila bin 205 lira arasında destek veriyoruz'' ifadelerini kullandı.

Sosyal Yardım Ekim Ayı Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

''Başlıyoruz, bu hafta itibariyle hesaplara yatırılacak''