Sosyal Yardım Zammı İle İlgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Açıklama Yaptı

Sosyal Yardım Zammı İle İlgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Açıklama Yaptı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ödemelerinde asgari ücret zammı oranında artış yapılacağına dair iddialar sonrasında açıklamada bulundu.

Asgari ücrete yüzde 34 oranında zam yapılacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklandı. Gerçekleşen artış ile birlikte, 8.506 TL olan asgari ücret 11.402 TL seviyesine yükseldi. Asgari ücret zammı sonrasında emekli ve memur maaşları için hesaplamalar sürerken, sosyal destek ödemelerine ne kadar zam yapılacağı da merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da destek ödemelerindeki artışa dair açıklamada bulundu.

Sosyal Yardım Zammı 2023

Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından, sosyal yardım ödemelerinde de asgari ücret zammı oranında artışa gidileceği iddia edilmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve memur aylık katsayısına göre zammın belirleneceğini açıkladı. Konuya ilişkin Bakanlık tarafından yayınlanan duyuruda ‘’Paylaşılan “güncel” Yaşlı Aylığı ve Engelli Aylıkları tutarları gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlığımızca hak sahiplerine ödenen “Yaşlı Aylığı ve Engelli Aylıkları”na ilişkin iş ve işlemler ilgili mevzuat doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Bu çerçevede bahse konu aylıklara ilişkin ödeme tutarları 2022 sayılı Kanun, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve memur aylık katsayısına göre belirlenmektedir. Dolayısıyla 01/07/2023 - 31/12/2023 tarihleri arasında geçerli olacak Yaşlı Aylığı ve Engelli Aylıkları tutarları, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak memur aylık katsayısı sonrasında hesaplanabilecektir’’ denildi.

2023/06/06/turk-lirasi-2.jpg

Sosyal Yardım Zammı Ne Kadar?

Sosyal yardımlara memur aylık katsayısına göre zam yapılacağının Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanmasının ardından, memur zamlarına dair araştırmalar hız kazandı. Memur zammı, 5 Temmuz’da açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından gelli olacak. Bu nedenle, sosyal yardım alan kişiler de memur zammına dair açıklamaları yakından takip edecekler.