Sosyal Yardım Alanlara Müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan Haziran Ayı Ödemeleri İçin Açıklama Yaptı

Sosyal Yardım Alanlara Müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan Haziran Ayı Ödemeleri İçin Açıklama Yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haziran ayında yapılacak sosyal yardım ödemelerine dair bilgilendirmede bulundu.

Haziran ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi dar gelirli vatandaşlara çeşitli sosyal yardım ödemeleri sağlanacak. Temmuz ayında emekli, memur maaşları ve asgari ücretteki artışın yanı sıra, destek ödemelerine de zam yapılması bekleniyor. Temmuz zammı ile ilgili araştırmalar sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan haziran ayı ödemeleri ile ilgili açıklama yaptı.

Haziran Ayı Sosyal Yardım Ödemeleri

İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haziran ayında toplam 19 milyar TL ödeme yapacak. Söz konusu destek ödemesine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Sadece Haziran ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 19 milyar lira ödeme gerçekleştireceğiz’’ dedi.

2023/06/06/turk-lirasi-2.jpg

Destek Ödemeleri Haziran 2023

Evde bakım yardımı, 14 Haziran itibariyle vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başlandı. Engelli ve yaşlı aylıkları da temmuz ayında verilecekti ancak Kurban Bayramı dolayısıyla ödemeler öne çekildi. İlerleyen günlerde destek ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına yattıkça Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuna bilgi verilmesi bekleniyor.