Sosyal Yardım Alanlara Müjde! Aile Bakanlığı Zamlı Destek Ödemesi Yapıyor

Sosyal Yardım Alanlara Müjde! Aile Bakanlığı Zamlı Destek Ödemesi Yapıyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hangi destek ödemesini ne zaman hesaplara yatırılacağı eylül ayının ilk günlerinde de araştırılıyor.

Eylül ayında da toplumun farklı kesimlerinde bulunan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli destekleri sunmaya devam edecek. Eylül ayının ilk günlerinde henüz destek ödemeleri hesaplara aktarılmazken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla birlikte, ağustos boyunca sağlanan desteklerin detaylarına dair bilgi vermişti. Eylül ayı ödemeleri içinde heyecanlı bekleyiş devam ederken, zamlı destek ödemelerinin tutarları da araştırılıyor.

Aile Bakanlığı SED Yardımı Eylül 2023

Ağustos ayının ortalarında aile destek programı ve evde bakım maaşı ödemelerinin ardından sosyal ve ekonomik destek ödemesi de hak sahiplerine iletildi. Temmuz ayında memur maaş katsayısında yaşanan artışa paralel olarak ortalama 3571 TL seviyesine çıkan SED yardımı ile çocukların temel ihtiyaçlarının ve okul masraflarının karşılaması amaçlanırken, eylül ayında da okullar açılmadan önce söz konusu desteğin detayları merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal ve ekonomik destek ödemesi ile ilgili henüz açıklamada bulunmadı. İlerleyen süreçte eylül ayı ödemesini verilmesi durumunda, Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden duyuru metni yayınlanabilir.