Son Dakika: Türk-İş Başkanı Asgari Ücret Teklifini Açıkladı! İşte 2023 Asgari Ücret Teklifi

Son Dakika: Türk-İş Başkanı Asgari Ücret Teklifini Açıkladı! İşte 2023 Asgari Ücret Teklifi
Asgari ücrete yapılacak artış ile ilgili heyecanlı bekleyiş devam ederken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı bugün gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde yaptığı...

Asgari ücrete yapılacak artış ile ilgili heyecanlı bekleyiş devam ederken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı bugün gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, bugün yapılacak toplantıda uzlaşmaya varılacağını belirtmişti. Bakan Bilgin'in açıklamasının ardından, milyonlarca asgari ücretli çalışan gerçekleşecek toplantıyı merakla beklemeye başladı.

Türk-İş Başkanı Asgari Ücret Teklifini Açıkladı!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret için resmi zam tekliflerini açıkladı. Atalay, 2023 yılı için asgari ücret tekliflerinin 9.000 TL olduğunu belirtti. Ergün Atalay asgari ücret zammı için "Asgari ücret teklifimiz 9.000 TL oldu, altındaki rakam olursa masada olmayız. Verirlerse imza atarız" dedi.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın açıklamasının ardından, asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı merak konusu oldu. Önümüzdeki günlerde yapılacak açıklama ile birlikte, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret belli olacak. Bu kapsamda, milyonlarca çalışan asgari ücret zammı ile ilgili yaşanacak gelişmeleri yakından takip edecek.