Son Dakika: Memur Zammı Belli Oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Son Dakika: Memur Zammı Belli Oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verilerinin açıklamasının ardından, memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Bu kapsamda, enflasyon verileri ele alınarak çeşitli hesaplamalar...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verilerinin açıklamasının ardından, memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Bu kapsamda, enflasyon verileri ele alınarak çeşitli hesaplamalar yapılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur, memur emeklisi ve emekli maaş zammını açıkladı.

Memur Zammı Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve memur emeklilerin maaşları için artış oranı yüzde 16,48 olarak ortaya çıktığını ancak yüzde 25 oranında zam yapılacağını belirtti.

Emekli Zammı 2023

Memur ve memur emeklisinin yanı sıra, emekli, maaşlarına ne kadar zam yapılacağı da belli oldu. Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25 zam yapılacağını duyurdu.

Memur ve Emekli Zammı

Sözleşmeliye Kadro Şöleni Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaş zamları ile ilgili ''Açıklanan 2022 enflasyon oranına göre kamu görevlilerin maaş artış oranı yüzde 16,48 olarak uygulanacaktık. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde ise bu oran yüzde 15,4 olarak ortaya çıkmıştır. Tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum.'' dedi.