Son Dakika Haberi: Orta Gelirliler İçin Konut Kredisi Kampanyasının Ne Zaman Açıklanacağı Belli Oldu!

Son Dakika Haberi: Orta Gelirliler İçin Konut Kredisi Kampanyasının Ne Zaman Açıklanacağı Belli Oldu!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un, 4 Ocak Çarşamba günü konut kampanyasına ilişkin detayları açıklayacağı duyuruldu. Böylelikle orta gelirlilere özel...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un, 4 Ocak Çarşamba günü konut kampanyasına ilişkin detayları açıklayacağı duyuruldu. Böylelikle orta gelirlilere özel konut kampanyasında tarih belli olmuş oldu.

Konutun değerine göre değişen faiz oranlarının uygulanacağı kampanyada, farklı içerikte bir mortgage sisteminin uygulanması bekleniyor. Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) şirketlere sağlanan finansmanın bireysel ayağının başlaması da yine gündemde yer alan iddialardan biri.

Bakan Kurum Açıkladı: Kredi Düzenlemesi Geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kredi kampanyası kapsamında, vatandaşın kullanacakları konut kredilerinde düzenleme yapılacağını açıklamıştı. Açıklamasında ise şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu proje kapsamında sizlerin de sorun yaşadığı, tüketicilerin ev alırken kullanacakları konut kredilerine ilişkin uzun zamandır bir çalışma yapıyoruz. Bir taraftan konut arzını artıralım, yüklenicilerimiz, geliştiricilerimiz yeni projeleri yapsınlar, diğer taraftan da evini yeni alacak kardeşlerimize, orta gelire Ankara, İstanbul, İzmir'de yaşayan memur kardeşlerimize bu imkanı tanıyalım istiyoruz.